20 manieren om aan meer reviews te komen

Reviews zijn een hulpmiddel van onschatbare waarde voor bedrijven die hun online aanwezigheid en reputatie willen verbeteren. Ze geven niet alleen waardevolle feedback over producten en diensten, maar dienen ook als een vorm van sociaal bewijs voor potentiële klanten.

 1. Moedig klanten aan om reviews achter te laten op populaire reviewssites, zoals Yelp of Google.
 2. Neem een ​​call-to-action op in e-mail- of sms-bevestigingen of opvolgberichten en vraag klanten om een ​​review achter te laten.
 3. Gebruik sociale media om klanten te vragen reviews achter te laten en maak het hen gemakkelijk door links naar reviewssites te plaatsen.
 4. Gebruik borden of folders in de winkel om klanten eraan te herinneren reviews achter te laten.
 5. Stimulansen, zoals kortingen of promoties, aanbieden aan klanten die reviews achterlaten.
 6. Maak het reviewsproces zo eenvoudig mogelijk door duidelijke instructies en links te geven.
 7. Reageer tijdig op klantrecensies, zowel positieve als negatieve.
 8. Gebruik feedback van klanten om uw producten of diensten te verbeteren en communiceer deze verbeteringen naar klanten.
 9. Maak een pagina op uw website gewijd aan klantrecensies en geef deze prominent weer op uw site.
 10. Gebruik klantrecensies in uw reclame- en marketingmateriaal.
 11. Gebruik reviewwidgets of badges op uw website om uw positieve reviews onder de aandacht te brengen.
 12. Overweeg om samen te werken met een reputatiemanagementbedrijf om uw online reviews te helpen beheren.
 13. Vraag tevreden klanten om hun positieve reviews te delen op hun eigen sociale media-accounts.
 14. Maak een referral programma dat klanten beloont voor het doorverwijzen van nieuwe zaken naar u.
 15. Gebruik enquêtes om feedback van klanten te verzamelen en te vragen of ze bereid zijn een review achter te laten.
 16. Maak een gedeelte met video testimonials op uw website en moedig klanten aan om deel te nemen.
 17. Gebruik gerichte advertenties om potentiële klanten te bereiken en neem klantrecensies op in de advertentietekst.
 18. Creëer een loyaliteitsprogramma dat klanten beloont voor terugkerende klanten en vraag om reviews.
 19. Gebruik een review app die kan worden geïntegreerd met uw kassasysteem om het voor klanten gemakkelijk te maken reviews achter te laten.
 20. Gebruik klantrecensies als verkoopargument bij het bereiken van potentiële nieuwe klanten.

Reviews helpen met het identificeren van verbeterpunten

Een van de belangrijkste voordelen van reviews is dat ze bedrijven kunnen helpen bij het identificeren van verbeterpunten. Door feedback van klanten te lezen, kunnen bedrijven beter begrijpen wat hun klanten wel en niet leuk vinden aan hun producten of diensten. Hiermee kunnen aanpassingen en verbeteringen worden doorgevoerd die uiteindelijk leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Reviews vergroten de zichtbaarheid

Een ander belangrijk voordeel van reviews is dat ze kunnen helpen om de zichtbaarheid van een bedrijf online te vergroten. Wanneer klanten positieve recensies achterlaten op de website of social media-pagina van een bedrijf, kan dit leiden tot meer verkeer en betrokkenheid. Dit komt omdat potentiële klanten eerder geneigd zijn een bedrijf te vertrouwen dat door anderen is aanbevolen. Bovendien houden zoekmachines vaak rekening met klantrecensies bij het rangschikken van websites, dus bedrijven met een groot aantal positieve recensies zullen eerder bovenaan de zoekresultaten verschijnen.

Reviews zijn een vorm van sociaal bewijs

Klantrecensies kunnen ook fungeren als een vorm van sociaal bewijs voor bedrijven. Social proof is het idee dat mensen eerder geneigd zijn een product of dienst te vertrouwen als ze zien dat anderen er positieve ervaringen mee hebben. Door klantrecensies prominent op hun website of social media-pagina weer te geven, kunnen bedrijven aan potentiële klanten laten zien dat ze een staat van dienst van tevreden klanten hebben.

Reviews creëren betrokkenheid en engagement

Bovendien kunnen reviews bedrijven ook helpen om een ​​gevoel van gemeenschap en betrokkenheid bij klanten te creëren. Dit kan met name gunstig zijn voor kleine bedrijven, die misschien niet de middelen hebben om te investeren in grootschalige marketingcampagnes. Door in contact te komen met klanten en hen aan te moedigen reviews achter te laten, kunnen bedrijven een gevoel van loyaliteit en betrokkenheid bij klanten creëren.

Reviews identificeren prospects en kansen

Daarnaast kunnen reviews bedrijven ook helpen om hun doelgroep te identificeren en aan te trekken. Wanneer potentiële klanten reviews zien van andere mensen met wie ze zich kunnen identificeren, is de kans groter dat ze het bedrijf vertrouwen. Bovendien kunnen bedrijven door reviews te lezen begrijpen welke demografische groepen het meest geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten, en hun marketinginspanningen hierop afstemmen.

Wil je eens een gesprek hebben over hoe we meer reviews voor je kunnen regelen? Of meer goede reviews? Neem dan contact met ons op.