groei marketing bureau ten einde

Groei van online marketing bureau’s tot een halt gekomen

54% van digital marketing bureau’s is niet gegroeid afgelopen 12 maanden 

Uit onderzoek van marketing bureau E-commercemanagers.com onder 166 collega-bureau’s is gebleken 54% van de geanalyseerde digital marketing bureau’s in april 2024 minder werknemers hadden dan in mei 2023. Gemiddeld had deze groep bijna 11% minder mensen aan het werk. 

Daar staat tegenover dat 46% van de bureau’s wel zijn gegroeid met gemiddeld 12%. Onder de kleinere bureau’s (geen éénpitters) is het gemiddeld aantal werknemers inclusief eigenaar nu 42 mensen (fulltime en parttime). 

Bron van de data zijn het aantal medewerkers wat een organisatie op Linkedin heeft op verschillende momenten in de tijd. 

werkgelegenheid digital marketing bureau's

Een zelfde soort beeld doet zich voor bij bepaalde zoektermen in Google. Met behulp van Google Trends kan men zien wat de zoektrends zijn in een bepaalde periode in een bepaald gebied.  

 

Uit de geëxporteerde data blijkt dat er een daling is, in de eerste 19 weken van 2024 vergeleken met diezelfde weken van 2023, van 32% voor zoekopdrachten met het woord ‘marketing bureau’ erin en 8% lager voor zoekopdrachten met het woord ‘adverteren’ erin. 

Al met al ziet de data er voor marketing bureau’s die op traditionele pilaren rusten niet gunstig uit. Het aantal faillissementen is sterk stijgend in Nederland en het aantal starters daalt. Dus de markt wordt flink krapper.