B2B koopsignalen

10 kritieke koopsignalen in B2B en SaaS marketing

Koopsignalen zijn essentieel om uw prospects te begrijpen. Koopsignalen geven u een enorme voorsprong op concurrenten door u te helpen begrijpen wanneer een prospect in een positie is om te kopen. Door op deze signalen te letten, kunt u ongevraagde oproepen, videoberichten en e-mails personaliseren en kunt u uw outreach-reeksen verfijnen om relevanter, persoonlijker en actueler te zijn.

Hier zijn de 10 belangrijkste koopsignalen die elke verkoper in de gaten zou moeten houden:

Financieringsronde opgehaald

Misschien wel het belangrijkste koopsignaal om te volgen is bedrijfsfinanciering. Een toestroom van geld van investeerders is niet alleen een teken van groei, maar ook een duidelijke indicator van een groter budget. Een snelle tip om uw zoekopdracht te focussen, is om bedrijven te benchmarken die al een bepaald bedrag hebben opgehaald.

Veranderingen in management

Veranderingen in het management kunnen een teken zijn van grote dingen die komen gaan. Zorg ervoor dat u uitkijkt naar veranderingen in de CEO of het leiderschap bij uw doelbedrijven, aangezien verschuivende en groeiende (of krappere) budgetten zeker zullen volgen.

Besteed speciale aandacht aan de afdelingen waar uw beslisser zich bevindt – als u verkoopsoftware verkoopt en een prospect heeft onlangs een nieuw hoofd verkoop aangenomen, is dit misschien een geschikt moment om contact op te nemen.

Nieuwe productlancering (of productlancering van een concurrent)

Samen met een nieuw product komt een nieuwe reeks behoeften en de bandbreedte om na te denken over de volgende stappen voor een bedrijf, die u kunnen helpen de verkoop te verhogen. Een nieuw product kan ook aangeven dat er behoefte is aan nieuwe ondersteuning, terwijl een competitieve productlancering erop kan wijzen dat uw prospect probeert zijn spel te verbeteren.

Beëindiging van een contract met een concurrent

Veranderingen in techstack of producten zijn altijd kansen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van wie uw product gebruikt – en de producten van uw concurrenten. Gebruik uw due diligence om een ​​prospect aan te spreken op basis van de voordelen van uw product ten opzichte van de concurrentie.

Verhoogd product gebruik (software)

Op een vergelijkbare manier geeft een bedrijf dat zijn huidige producten aan het veranderen is, aan dat het mogelijk openstaat voor het wisselen van leverancier of het toevoegen van nieuwe producten en oplossingen aan zijn technische stapel.

Fusies en overnames

Identificeer de movers&shakers door fusies en overnames te volgen. Overnemende bedrijven investeren al in een nieuw team, product of idee; een overname kan erop wijzen dat ze willen investeren in hun tech-stack om deze nieuwe toestroom van diensten en/of medewerkers te beheren. Aan de andere kant kan een overgenomen bedrijf nu meer budget hebben, wat goed nieuws voor u zou kunnen zijn.

Beursnotering

Een bedrijf dat naar de beurs gaat, is geen sinecure! Benaderen tijdens een nieuwe instroom van geld is een goed moment om te stellen hoe uw product kan helpen. Een andere interessante trend die in 2020 opdook en zich waarschijnlijk zal voortzetten in 2021, was dat bedrijven via SPAC naar de beurs gingen in plaats van de traditionele IPO-route te volgen. Zorg ervoor dat u bedrijfsaankondigingen en nieuws volgt om bedrijven in de gaten te houden die deze route kunnen nemen om openbaar te worden.

Werving/ontslagen van werknemers

Het aannemen of ontslaan van medewerkers is een ontzettend belangrijk koopsignaal om op de radar te houden. Hoewel het aannemen van nieuwe werknemers een toestroom van ideeën en de behoefte aan nieuwe tools kan betekenen, kan het ontslaan van werknemers een signaal zijn dat een bedrijf het financieel moeilijk heeft.

Groei webverkeer

Meer hits op de site van een bedrijf geven aan dat het meer aandacht krijgt en zich in een groeifase zou kunnen bevinden. Dit is een goed teken dat ze mogelijk veranderende behoeften hebben en mogelijk een hoger budget.

Aanwezigheid bij evenementen (en aanwezigheid bij virtuele evenementen)

Een bedrijf dat geld in evenementen steekt, betekent een bedrijf met een budget voor PR. Vooral als een bedrijf een bedrijf in een vroeg stadium is, heeft het mogelijk meer kapitaal en is het op zoek naar manieren om de productiviteit te verhogen of de gebruikerservaring te verbeteren.

De evenementenbranche heeft het afgelopen jaar grote veranderingen ondergaan. Met evenementen die online worden gedwongen om te voldoen aan de richtlijnen voor sociale afstand in 2020 en 2021, zou je kunnen denken dat dit niet zo’n krachtig koopsignaal is als het ooit was. Maar ondanks veranderingen in het evenementformaat, kunt u er nog steeds op rekenen dat bedrijven die virtuele evenementen organiseren een budget hebben voor PR, gastsprekers en mogelijk voor uw oplossing, vooral als u een van de webinarplatforms of videoconferentieplatforms bent die hebben een enorme vlucht genomen het afgelopen jaar

Tools waarmee je koopsignalen kunt vinden: