Loyalty programma effectiviteit

Loyaliteitsprogramma succesvol maken

Bent u op zoek naar manieren om leden van het loyaliteitsprogramma te werven en de betrokkenheid bij bestaande leden te vergroten?

Het toevoegen van incentives, zoals promotie-overlays en het verdienen van bonuspunten, aan uw loyaliteitsprogramma is een bewezen manier om die doelen te bereiken

Social sharing om korting of kortingcodes te krijgen

Zesenvijftig procent van de consumenten deelt waarschijnlijk een ervaring met een merk door de merken waarmee ze winkelen te taggen op hun sociale media-accounts in ruil voor loyaliteitsprogrammapunten.

Clarus Commerce ontdekte in het 2022 Customer Loyalty Data Study dat als het gaat om het beïnvloeden van iemands loyaliteit aan een merk, de meningen van vrienden en familie aanzienlijk meer impact hebben dan die van betaalde influencers.

En hoewel influencers een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie kunnen zijn, waarom zou u uw bestaande klanten dan niet uw grootste pleitbezorgers maken door hen te stimuleren hun merkervaringen te delen met hun netwerken op sociale media?

Loyaliteitsprogramma’s hebben verse content, acties, kortingen en aanbiedingen nodig

Eenentachtig procent van de consumenten zou waarschijnlijk terugkeren naar een site met een loyaliteitsprogramma als er elke maand/kwartaal bijgewerkte inhoud beschikbaar zou zijn.

Deze stat spreekt rechtstreeks aan op het adagium over succesvolle loyaliteitsprogramma’s: “Stel het niet in en vergeet het.”

Programmanieuws stimuleert betrokkenheid en er zijn verschillende manieren waarop uw programma dat nieuws kan brengen via promotionele overlays en bonuspunten.

Loyaliteitsprogramma en de kans op een prijs is een gouden combi

Vierenzeventig procent van de consumenten zal waarschijnlijk deelnemen aan een loyaliteitsprogramma als ze meedoen aan een loterij om een ​​prijs te winnen.

Ledenwerving is de levensader van elk loyaliteitsprogramma – niet alleen om het lidmaatschap te laten groeien, maar het is ook noodzakelijk om de deelname op peil te houden vanwege het ledenverloop.

Uw klanten doen mee omdat ze de waarde begrijpen die ze in de loop van de tijd zullen krijgen, maar het aanbieden van iets direct na aanmelding, zoals de kans om een ​​prijs te winnen, is een geweldige manier om lid worden nog spannender te maken.

Recensies in ruil voor korting of kortingscodes

Vierenzeventig procent van de consumenten zal waarschijnlijk een recensie achterlaten op de website van een merk in ruil voor loyaliteitsprogrammapunten.

Klantrecensies en reviews zijn niet alleen belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen, maar ze bieden uw merk ook belangrijke inzichten om uw klanten beter te begrijpen.

Bekend is dat klanten vaak de beoordelingen van anderen vertrouwen, vooral die waarmee ze verbonden zijn, in plaats van traditionele advertenties. Daarom is het toekennen van loyaliteitsprogrammapunten een uitstekende manier om klanten ertoe aan te zetten beoordelingen op uw kanalen achter te laten en meer merkvertrouwen op te bouwen

Incentives bij deelname aan het loyaliteitsprogramma helpt

Vijfentachtig procent van de consumenten zou waarschijnlijk deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van een merk om een ​​korting of een geschenk bij aankoop te ontvangen.

Net als de eerste bevinding hierboven, toont dit de opwinding van consumenten aan om deel te nemen in ruil voor een soort onmiddellijk voordeel.

Programma’s voor cadeaus bij aankoop kunnen gegarandeerde beloningen, contant geld, aanbiedingen of in sommige gevallen liefdadigheidsdonaties omvatten. Het type beloning hangt af van uw merk en uw klanten, maar dit stelt meteen vast dat uw klanten iets van waarde krijgen als ze lid worden – en in veel gevallen kan dit direct worden gekoppeld aan uw merk.

Programmapunten in ruil voor kijktijd

Tachtig procent van de consumenten zou waarschijnlijk de video-inhoud van een merk bekijken in ruil voor loyaliteitsprogrammapunten.

Geloof het of niet, veel leden van het loyaliteitsprogramma zijn niet op de hoogte van alle voordelen die het programma biedt. Het lijkt erop dat programma-educatie niet altijd prioriteit krijgt, wat de betrokkenheid van het programma kan verminderen.

Je hebt enorm veel middelen in je loyaliteitsprogramma gestoken, dus het is belangrijk om je leden te belonen voor het nemen van de tijd om zichzelf te onderwijzen over het programma, bijvoorbeeld door een video te bekijken of inhoud te lezen.

Deelname aan een enquête in ruil voor punten

Achtentachtig procent van de consumenten zou bereid zijn een enquête of enquête in te vullen in ruil voor punten voor het loyaliteitsprogramma.

Zero-party data verzameld via enquêtes en polls kunnen de beste inzichten geven in de voorkeuren, gewoonten, demografie, enz. van uw klanten. Maar volgens onze 2022 Customer Loyalty Data Study heeft slechts 24% van de consumenten een enquête ingevuld voor hun favoriete merk in de afgelopen 12 maanden.

Incentives zoals het belonen van loyaliteitsprogrammapunten in ruil voor het invullen van een enquête of poll zijn een geweldige manier om meer gegevens te verzamelen om de klantervaring beter te personaliseren.

Elke minuut van de tijd moet beloont worden

Tweeëntachtig procent van de consumenten zou een loyaliteitsprogrammawebsite bezoeken om bijgewerkte inhoud te bekijken in ruil voor loyaliteitsprogrammapunten.

Voortbouwend op de vorige bevinding, is het belangrijk om uw leden een stimulans te geven om uw inhoud te consumeren.

En als ze uw site regelmatig bezoeken, geeft dat u een grote kans om leden te informeren over nieuwe functies, nieuwe voordelen, nieuwe promoties of iets anders dat u probeert te communiceren om de betrokkenheid van leden te vergroten.

Loyaliteitspunten liever besteden aan prijskans dan iets kopen

Bijna de helft (47%) van de consumenten zou hun loyaliteitsprogramma-punten waarschijnlijk gebruiken voor deelname aan een sweepstake om kans te maken op een prijs of ervaring, in plaats van die punten te gebruiken voor product- of servicekortingen.

Leden kunnen gefrustreerd raken als ze te lang moeten wachten op beloningen, of als de beloningen niet haalbaar lijken. Traditionele beloningen kunnen ook een uitdaging zijn voor merken – het is ongelooflijk moeilijk om haalbare beloningen te vinden die spannend en financieel haalbaar zijn voor het programma. Denk aan de tijd en middelen die nodig zijn om tastbare beloningen te vinden, te inventariseren, te volgen en te vervullen.

Dat is de reden waarom sweepstakes een geweldige manier zijn om een ​​nooit eindigende voorraad haalbare beloningen te leveren die opwindend en ongelooflijk kostenefficiënt zijn. In plaats van van uw leden te eisen dat ze 500 punten besteden om een ​​product of korting te krijgen, kunt u grotere ticketprijzen aanbieden. Een prijsvraag om bijvoorbeeld een vakantie te winnen of een exclusief evenement bij te wonen, kan voor slechts 50 punten worden ingevoerd. Of er nu 100 leden of 10.000 leden meedoen, het aantal prijzen staat vast, waardoor dit soort beloningen kosteneffectiever wordt naarmate ze groter worden.

Als je wilt dat leden betrokken raken, geef ze dan wat ze waarderen 

Leden van het loyaliteitsprogramma betrokken houden kan voor elk merk een uitdaging zijn.

Hoewel inactieve leden een onvermijdelijk onderdeel zijn van elk loyaliteitsprogramma, moet je zo hard mogelijk werken om leden betrokken te houden. En de sleutel om leden betrokken te houden, is om blijvende waarde te bieden in de vorm van promotionele prikkels.

Dit is een deel van de vondsten uit een onderzoek van Clarus Commerce