Vergelijking van low-code automatiseringsplatforms

Zapier, Make.com, Combidesk, APIcenter.io en Appsconnect zijn allemaal low-code automatiseringsplatforms die je helpen om verschillende apps en services met elkaar te verbinden om taken te automatiseren.

Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze platforms:

FeatureZapierMake.comCombideskAPIcenter.ioAppsconnect
IntegratiesMeer dan 3.000Meer dan 2.000Meer dan 1.000BeperktBeperkt
FunctiesGeavanceerdGeavanceerdGeavanceerdBasisBasis
PrijsGratis, betaalde plannenGratis, betaalde plannenBetaalde plannenBetaalde plannenBetaalde plannen
GebruikMeest populairGroeiendMinder bekendNieuwNieuw
 • Integraties: Zapier heeft de breedste range aan integraties, met meer dan 3.000 apps en services. Make.com heeft meer dan 2.000 integraties, terwijl Combidesk meer dan 1.000 heeft. APIcenter.io en Appsconnect hebben een meer beperkt aantal integraties, maar ze focussen op specifieke industrieën of verticale markten.
 • Functies: Alle van deze platforms laten je toe om eenvoudige automatiseringen te creëren door twee apps met elkaar te verbinden. Echter, Zapier, Make.com en Combidesk bieden ook meer geavanceerde functies, zoals het creëren van voorwaardelijke logica, door data te lopen en variabelen te gebruiken. APIcenter.io en Appsconnect zijn meer beperkt in hun functionaliteit, maar ze zijn ontworpen voor specifieke use cases.
 • Prijs: De prijs voor deze platforms varieert afhankelijk van het aantal integraties dat je gebruikt, het aantal taken dat je uitvoert, en het niveau van support dat je nodig hebt. Zapier en Make.com hebben gratis plannen, maar ze zijn beperkt in hun functionaliteit. Combidesk en APIcenter.io hebben geen gratis plannen, maar ze bieden meer betaalbare prijzen voor bedrijven met beperkte behoeften. Appsconnect is de duurste platform, maar het is ook het meest feature-rijk.
 • Gebruik: Zapier is het meest populaire low-code automatiseringsplatform, met meer dan 3 miljoen gebruikers. Make.com heeft een kleinere gebruikersbasis, maar het is snel groeiende. Combidesk en APIcenter.io zijn minder bekend, maar ze winnen aan traction in hun respectievelijke industrieën. Appsconnect is een relatief nieuw platform, maar het wordt al gebruikt door sommige grote ondernemingen.

Combidesk bij uitstek geschikt door een aantal puur Nederlandse integraties

Combidesk heeft een aantal integraties met Nederlandse platformen die Zapier of Make.com niet hebben. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Bol.com
 • Coolblue
 • PostNL
 • DHL
 • Mollie
 • iDeal
 • WebshopKeur
 • KlantenserviceKeur
 • Kassa.nl
 • Twinkle

Deze integraties maken het voor Nederlandse bedrijven gemakkelijker om hun customer support te automatiseren met Combidesk. Zo kunnen ze bijvoorbeeld automatisch e-mailmeldingen sturen naar klanten als hun bestelling is verzonden of als er een probleem is met hun bestelling. Ze kunnen ook automatisch tickets aanmaken in hun helpdesksysteem als een klant contact opneemt met customer support.

Combidesk is een goede keuze voor Nederlandse bedrijven die hun customer support willen verbeteren door het automatiseren van taken. Het platform biedt een breed scala aan functies en integraties die speciaal zijn ontworpen voor Nederlandse bedrijven.

APIcenter.io en Appsconnect zijn uniek in dat ze focussen op specifieke industrieën of verticale markten. APIcenter.io is specifiek ontworpen voor de financiële diensten industrie, terwijl Appsconnect is ontworpen voor de healthcare industrie. Dit betekent dat ze beide een diep begrip hebben van de behoeften van deze industrieën en integraties aanbieden met specifieke apps en services die relevant zijn voor hen.

Voorbeeld, APIcenter.io biedt integraties met een verscheidenheid aan financiële diensten apps, zoals Salesforce, QuickBooks, en Xero. Appsconnect biedt integraties met een verscheidenheid aan healthcare apps, zoals Epic, Cerner, en Meditech.

In aanvulling op hun industrie-specifieke focus, APIcenter.io en Appsconnect bieden ook enkele unieke integraties die niet beschikbaar zijn op andere platforms. Voorbeeld, APIcenter.io biedt integraties met een verscheidenheid aan open banking APIs, die bedrijven toelaten om financiële informatie te bereiken van hun klanten’ banken. Appsconnect biedt integraties met een verscheidenheid aan healthcare APIs, die bedrijven toelaten om patiënt data te bereiken van hun healthcare providers.

Deze unieke integraties maken APIcenter.io en Appsconnect een goede keuze voor bedrijven in de financiële diensten en healthcare industrieën die een platform nodig hebben dat specifiek is ontworpen voor hun behoeften.