B2B demand generation prioriteiten

Download hier het volledige rapport (tip)

De belangrijkste vraag en prioriteit voor respondenten dit jaar is het bevorderen van een betere afstemming van Sales en marketing rond go-to-market-initiatieven, zoals genoemd door 45% van de respondenten. Dit was ook de topprioriteit voor respondenten van de enquête van vorig jaar.

Naast afstemming zei 41% van de respondenten dat het een prioriteit is om de ROI van hun initiatieven voor demand generation beter te meten, waarbij dit vorig jaar de vierde prioriteit was. Het verhogen van conversieratio’s op MQL’s naar kansen blijft een topprioriteit, terwijl de verschuiving van leadvolume en leadgeneratie naar het genereren van meer hoogwaardige leads dit jaar naar de top 5 stijgt, wat vermoedelijk zal helpen bij hogere conversieratio’s.

Daarentegen lijkt er iets minder nadruk te liggen op het koesteren van leads om te voorkomen dat er kansen worden gemist. Dit zakte naar de 5e prioriteit, na vorig jaar de op een na grootste prioriteit te zijn geweest. Andere belangrijke punten uit het onderzoek:

  • Account Based Marketing (46%) en contentmarketing (43%) zijn de gebieden die dit jaar het meest geneigd zijn om meer budgetprioritering te zien;
  • Webinars en lead nurture-campagnes zijn de engagementtactieken waarvan wordt aangenomen dat ze het beste presteren aan de bovenkant van de trechter, terwijl casestudy’s naar de top stijgen voor betrokkenheid in het midden- en late stadium, voorafgaand aan webinars en lead nurture-campagnes;
  • Intentiegegevens zijnworden gebruikt in go-to-market-strategieën, en in dit laatste onderzoek zijn intentie-/signaalgegevens een belangrijke instrument en tactiek die B2B-marketeers dit jaar willen testen en/of implementeren;
  • Toch heeft minder dan 1 op de 5 (18% aandeel) een intentiedatastrategie die wordt uitgevoerd en gemeten, terwijl anderen intentiedata gebruiken maar niet als onderdeel van een volledig ontworpen strategie (25% aandeel) of momenteel een intentiedatastrategie ontwikkelen (27% aandeel). Slechts 11% heeft geen plannen om dit jaar intentiegegevens te gebruiken.

Over het onderzoek: De resultaten zijn gebaseerd op een enquête van januari onder 157 B2B-professionals, van wie de meesten in de VS zijn gevestigd.