Data driven marketing – drie voorbeelden

Marketing gebaseerd op data verhoogt het rendement van uw organisatie. Hoe? Door sneller effectief te zijn, kosten te verlagen en werkwijzen te automatiseren en te optimaliseren. Dát is data driven marketing!

Drie voorbeelden van data driven marketing:

  1. Stel dat een trouwe klant in uw webshop een bestelling heeft gedaan voor een artikel en u producten die hieraan gerelateerd zijn ook wilt aanbieden. Deze kunnen de klant namelijk interesseren. De klant is niet op uw nieuwsbrief ingeschreven. Hoe laat u hem dan dit gerelateerde product zien? Door dynamic retargeting in te zetten, waardoor de klant op andere websites banner ziet van uw gerelateerde producten.
  2. Stel u heeft een nieuwsbrief met 10.000 abonnees. De open-rate en de click-rate bepaald in belangrijke mate hoeveel bezoekers u op uw website kunt verwachten uit de nieuwsbrief . Om dit te verbeteren maakt u drie test batches waarbij u 3 x 1.000 abonnees een andere versie  (onderwerpregel en vorm van de inhoud) toestuurt. De versie die het beste scoort stuurt aan aan de 7000 andere abonnees. Zo bereikt u optimale resultaten met uw nieuwsbrief en bedrijft u echte e-mail marketing.
  3. Voor uw zoekmachine advertenties kunt u geautomatiseerde keuzes toepassen. Zo wilt u mogelijk, automatisch, voor artikelen die niet op voorraad zijn de biedingen uit zetten of verlagen zodat u geen onnodigde bestedingen doet en wacht tot uw voorraad weer is aangevuld. Op deze wijze adverteert u effectiever.

Betere advertenties, meer conversies, lagere kosten en meer terugkerende klanten. Dat wil je toch als ondernemer?

Deze column verscheen eerder in de printversie van Sallands Ondernemers Magazine