Google Analytics 4 blogs

Top 12 Google Analytics 4 (GA4) blogs

Hieronder de 12 beste Google Analytics 4 blogs en Youtube kanalen die we kennen:

Bonustip:

EZsegment.com

https://ga4.com/

https://data.ga4spy.com/

AnalyticsMania

AnalyticsMania is een schatkist voor diegenen die zich verdiepen in de wereld van Google Tag Manager en Google Analytics. De blog valt op door zijn uitgebreide tutorials, casestudies en tips, op maat gemaakt voor zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers. De toewijding van de oprichter om complexe onderwerpen te ontrafelen, heeft het tot een favoriet gemaakt onder digitale marketeers. De diepgaande handleidingen, gecombineerd met een praktische aanpak, zorgen ervoor dat lezers na elk bezoek met bruikbare inzichten vertrekken.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@AnalyticsMania
Youtube abonnee’s92k
# Video’s197

OptimizeSmart

OptimizeSmart is het geesteskind van Himanshu Sharma, een doorgewinterde expert in conversieoptimalisatie, webanalyse en digitale marketing. De blog getuigt van Himanshu’s diepgaande kennis van het digitale landschap. Elk artikel is zorgvuldig samengesteld en biedt lezers een mix van theoretische kennis en bruikbare strategieën. Het unieke verkooppunt van de blog is de focus op het creëren van bruikbare inzichten uit gegevens, waardoor het een must-follow is voor data gedreven marketeers.

N.B.: geen GA4 video’s!

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@OptimizeSmart160/
Youtube abonnee’s1k
# Video’s20

MeasureSchool

MeasureSchool is niet zomaar een blog, maar een educatief platform voor diegenen die Google Tag Manager, Google Analytics en data driven marketing willen beheersen. Hoewel het een sterke aanwezigheid heeft op YouTube, is de geschreven content even boeiend. Beginners vinden troost in de gebruiksvriendelijke tutorials van de blog, terwijl gevorderde gebruikers de diepgang van de content waarderen. De toewijding van de blog om data-analyse toegankelijk te maken voor iedereen is echt bewonderenswaardig.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@MeasureSchool
Youtube abonnee’s172k
# Video’s647

LovesData

LovesData onder leiding van Benjamin Mangold, is een baken voor degenen die zich begeven op het gebied van Google Analytics, Google Ads en digitale marketing. Benjamin’s expertise straalt door in elk bericht, waardoor complexe onderwerpen toegankelijk aanvoelen. De blog combineert naadloos educatieve content met praktische toepassingen, zodat lezers direct kunnen implementeren wat ze leren. Het is deze mix van theorie en praktijk die Loves Data onderscheidt.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@LovesData
Youtube abonnee’s89k
# Video’s301

Supermetrics

Supermetrics staat misschien bekend om zijn tool voor digitale analyseverslaggeving, maar zijn blog is even opmerkelijk. De content duikt diep in de nuances van data-analyse, rapportage en opkomende digitale marketingtrends. De blog dient als een brug, die marketeers helpt over te stappen van gegevensverzameling naar inzichtelijke analyse. De artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook actiegericht, waardoor het een favoriet is onder data-enthousiastelingen.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@supermetrics
Youtube abonnee’s3k
# Video’s153

Online-Metrics

Online-Metrics , het bedrijf van de Nederlander Paul Koks, is een toevluchtsoord voor degenen die duidelijkheid zoeken in digitale analyse, vooral Google Analytics. De kracht van de blog ligt in zijn eenvoud. Complexe onderwerpen worden opgesplitst in verteerbare brokken, waardoor het voor lezers gemakkelijk is om te begrijpen en toe te passen. De eenvoudige handleidingen, doorspekt met praktijkvoorbeelden, maken het een betrouwbare bron voor zowel beginners als professionals.

SimoAhava

SimoAhava blog staat synoniem voor expertise in Google Tag Manager en Google Analytics. Simo’s diepgaande kennis van deze platforms is legendarisch binnen de digitale analysegemeenschap. Zijn talent om verborgen functies te ontdekken en aangepaste oplossingen te creëren, is ongeëvenaard. Elk bericht is een masterclass en biedt lezers een mix van technische kennis en praktische toepassing. Voor degenen die de grenzen van wat mogelijk is met GTM en GA willen verleggen, is deze blog een onmisbare bron.

MeasureMindsGroup

MeasureMindsGroup is een digital marketing bureau echter hun blog en Youtube kanaal is  zeker het noemen waard.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@MeasureMindsGroup/
Youtube abonnee’s2k
# Video’s44

CXL

CXL staat hoog aangeschreven als autoriteit op het gebied van conversieoptimalisatie. De blog bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, van A/B-testen tot de fijne kneepjes van gebruikerspsychologie. Wat CXL onderscheidt, is de toewijding aan diepgaand onderzoek en op bewijs gebaseerde strategieën. Elk artikel is een diepe duik, zodat lezers niet alleen het ‘wat’ begrijpen, maar ook het ‘waarom’ achter elke strategie. Voor marketeers die elk facet van hun digitale aanwezigheid willen optimaliseren, is CXL een goudmijn aan inzichten.

Hun Youtube kanaal heeft (nagenoeg) geen GA4 video’s.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@CXLdotcom/
Youtube abonnee’s7k
# Video’s362

DataDrivenU

DataDrivenU is een membership / lidmaatschaps community (betaald) waar je je kennis po het gebied van Google Analytics, tools, data driven marketing en data analyse kunt vergroten. Oorspronkelijk heette het volgens mij Jeffalytics van Jeff Sauer.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@DataDrivenU
Youtube abonnee’s10k
# Video’s332

BetterThanData

BetterThanData hebben niet heel veel artikelen op hun website over Google Analytics  4 maar hun Youtube kanaal heeft een aantal interessante en belangwekkende video’s. Daarnaast publiceren ze regelmatig interessante bevindingen en tools; daarom staat deze ook in deze lijst van de Top 12 beste Google Analytics blogs.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@BetterThanData
Youtube abonnee’s2k
# Video’s91

BBCCSS

BBCCSS is het weblog van Haran Huang. Voor ons geen bekende echter zeer waardevolle artikelen over ondermeer Google Analytics 4.

Google Analytics

Google Analytics is de officiele website / blog van Google over hun product Google Analytics 4.

Youtube URLhttps://www.youtube.com/@GoogleAnalytics
Youtube abonnee’s432k
# Video’s513